Már csak néhány nap van hátra az adóbevallások beküldésének határidejéig május 20-áig. Akik még nem tették meg és az utolsó napokban adják le bevallásukat kérjük, ne feledkezzenek el az SZJA 1% felajánlásáról sem.

Adószámunk: 18042539-1-42

De azon adózóknak is van még lehetőségük, akik már korábban beadták az adóbevallásukat, de valamilyen okból kifolyólag nem rendelkeztek az egy százalékokról. Például kifelejtették, vagy az adóhatósági adómegállapítást választották, és mivel mindent rendben találtak a NAV által megküldött papírokon, így nincs több teendőjük.
Még ők is – és mindazok, akik már beküldték adóbevallásaikat az 1% rendelkezés megtétele nélkül – fel tudják utólag ajánlani 1%-ukat. Hogyan?

Egy zárt postai borítékban küldjék el a rendelkező-nyilatkozatukat a NAV bármelyik ügyfélszolgálati irodájának címére. A borítékon fel kell tüntetni a magánszemély adóazonosító jelét.

Önálló elektronikus űrlapon is lehet rendelkezni, erre a „15EGYSZA” elnevezésű, a nyomtatvány kitöltő programok közül letölthető rendelkező nyilatkozat szolgál. Az elektronikus nyomtatvány ügyfélkapun keresztül küldhető be a NAV részére szintén 2016. május 20-áig.

Forrás: nav.gov.hu