Minden kis lépés
hatalmas munka!

Adó 1% – Ez is sok!

A Bethesda Gyermekkórház számára gyűjtünk adományokat. Az SZJA adó 1% felajánlásával Ön is sokat segíthet 2021-ben is! A nálunk gyógyuló kisgyermekek számára az adományokból jobb körülményeket, felszereléseket és ellátást tudunk biztosítani. Ne feledkezzen el róla, segítse munkánkat felajánlásával!

Bethesda Kórház Alapítvány adószáma:

18042539-1-42

Papír alapon készíti SZJA bevallását?

A rendelkező nyilatkozatot letöltheti oldalunkról a fenti gombra kattintva. Kinyomtatva és kitöltve csatolhatja SZJA bevallásához. A nyomtatványt kinyomtatni akkor szükséges, ha papír alapon nyújtja be éves adóbevallását vagy munkáltatója készíti el. Ha a munkáltatója készíti bevallását, akkor a kitöltött nyilatkozatot adja át munkaügyes munkatársának, aki a bevallásokat is készíti.

Papír alapú rendelkezés esetén fontos, hogy helyezze borítékba a nyilatkozatot és írja alá keresztben a borítékot ellátva az adóazonosító jelével is. 

Elektronikus e-bevallást készít 2021-ben?

Elektronikus benyújtás során a rendelkező nyilatkozatát is benyújthatja elektronikusan. Az e-SZJA rendszerében elektronikusan tudja kitölteni a személyes ügyfélkapujára történő bejelentkezés után.

Tekintse meg az alábbi videóban lépésről lépésre, hogyan lehet a legegyszerűbben benyújtani a rendelkező nyilatkozatot az e-bevallás során.

Lám, milyen fontos megosztani a jót!
Az egyik nagy kincs, amit egymásnak adhatunk: a Remény.

Személyes ügyfélkapu bejelentkezés után rendelkezhet 1%-áról

 1. Lépjen be az e-SZJA felületére: https://eszja.nav.gov.hu/
 2. Az éves bevallástervezete mellett jobb oldalon találja az 1+1% nyilatkozatot.
  Kattintson a: 1+1%-OS NYILATKOZATOM BEADÁSA vagy FOLYTATÁSA gombra.
 3. Az Azonosítás menüpont kitöltése nem kötelező. Ha kitölti, akkor a kedvezményezett civil szervezet fel tudja venni Önnel a kapcsolatot.
 4. A Rendelkező nyilatkozat résznél tud rendelkezni személyi jövedelem adója 1%-áról. Az üres mezőbe a kedvezményezett civil szervezet, alapítványunk adószámát írja be: 18042539-1-42
 5. Helyes kitöltés esetén a rendszer automatikusan kitölti a Civil kedvezményezett nevét.
 6. A +1%-ot technikai számmal rendelkező kedvezményezett részére ajánlhatjuk fel, a listából kiválasztva.
 7. Az ELLENŐRZÉS gombra kattintva nézze át, hogy helyesek-e az adatok
 8. MENTÉS gombra kattintson, ha mindent rendben talált
 9. Végül kattintson a TOVÁBB A BEADÁSHOZ – > BEADÁS gombokra.

Köszönjük, hogy felajánlja adó 1 százalékát!

Bethesda Kórház Alapítvány adószáma:

18042539-1-42

Mondja el Ön is miért támogatja a Bethesdát adója 1%-val!

Facebook oldalunkon a kapcsolódó posztok hozzászólásaként szívesen vesszük, ha megírja miért a Bethesda Kórház Alapítványt támogatja adója 1%-val!

Mert az égési sérülések bizony különösen kritikusak és a gyermekeknél pláne! Legyen meg a legmodernebb felszereltség ehhez! Köszönöm, azoknak akik felkarolják a Bethesdát!

Nem tudom mióta, de én mindig a Bethesdának adom az egyszát. Habár már felnőtt a fiam, de sokat köszönhetünk nekik. És ez a lényeg, hogy hány gyermek köszönheti nekik a gyógyulását!

Több éve a kórhàznak adom, és azt làtom hogy fejlődik a kórházh. Ez megmelengeti a szívemet 😊.

Önöknek adtam 😊…Egy 16 és egy  5éves gyemek anyukája. Már többször voltunk a vendégük sajnos. Köszönünk mindent.😚

Folyamatban lévő fejlesztéseink

A nálunk gyógyuló gyermekek ellátásához nem csak orvosaink és nővéreink odaadó és lelkiismeretes munkájára van szükség. Számtalan más eszköz, segédanyag, élelmiszer és még sok egyéb dolog is szükséges ahhoz, hogy a gyermekek ne csak egészségesen, hanem mosolygósan lépjenek ki kórházunk ajtaján.

Adó 1 % a Bethesda Kórház Alapítványnek
minilovas terápia

Minilovas terápia

Vertigóa miniló hétről hétre jár kórházunkba rehabilitációs és neurológiai osztályainkra és terápiás hatása lenyűgöző. Szeretnénk folytatni ezt a különleges terápiát, amely támogatóink nélkül nem lehetséges, hiszen nem része az alapellátásnak.  

2 M Ft adomány
szükséges a terápiához évente

ADOMÁNYOZOK >

kórházi ellátás adomány

Betegmegfigyelő monitorrendszer

Intenzív ellátásra szoruló kisbetegeink életfunkcióit figyelő monitor hálózat, amely központi figyelő-, vezérlő egységgel van ellátva. Ez a legsúlyosabb állapotban lévők minden pillanatban történő megfigyelését tenné sokkal egyszerűbbé és modernebbé.

24 M Ft adomány
szükséges a terápiához

mr adomány

Audiológiára BERA hallásvizsgáló készülék

Az életkorhoz kötött szűrővizsgálatok közül 0-4 napos életkorban a hallás objektív vizsgálata kötelező. Az ellenőrzés során a koponyán az agy elektromos jeleit elektródák érzékelik, amelyet egy számítógép dolgoz fel és értékel. Ahhoz, hogy ilyen vizsgálatokat tudjunk végezni, ez a készülék szükséges.

5 M Ft adomány
szükséges a terápiához

kórházi vizsgálat adomány

Dermatome kés

Ez az eszköz nélkülözhetetlen a súlyos égett sérült gyermekek ellátásában. Egy-egy égett gyermek tucatnyi műtéten esik keresztül, ahol a legkorszerűbb kézi műszerekre van szükség. Ezzel a Dermatome késsel lehántják és a sérült felületre ültetik az új bőrt, ezzel segítve, hogy új bőrfelület képződjön.

5,3 M Ft adomány
szükséges a terápiához 

AZ ELSŐ SMA KEZELÉS

ZENTE KÓRHÁZUNKBAN KAPTA MEG A GÉNTERÁPIÁS SMA KEZELÉST

ORSZÁGOS SMA KÖZPONT

A Bethesda Gyermekkórház, mint országos SMA központ, vállalta el a kezelés előkészítését, a beszerzés logisztikáját és a gyógyszer beadását, ami 2019. október 29-én, sikeresen megtörtént

EGYÜTT SIKERÜLHET

"Tudod Maci, ha összefogunk, akkor együtt minden sikerülhet! Én aztán tudom!"

MINDEN KIS LÉPÉS HATALMAS MUNKA

Kérdése van az adó 1%  felajánlásával kapcsolatban?

Hívja az 1 százalék Bethesda vonalat vagy írjon az e-mail címünke:

alapitvany@bethesda.hu

Gyakran ismételt kérdések

Hová kell küldeni a rendelkező nyilatkozatot?

A NAV részére elektronikusan az e-SZJA rendszerén keresztül vagy papír alapon az éves személyi jövedelemadóbevallása mellé csatolva.

Mi a határidő 2021-ben az 1 százalék rendelkezésére?

2021. május 20.-ig lehetséges benyújtani az 1% rendelkező nyilatkozatokat a NAV felé.

Beküldhetem az 1% rendelkező nyilatkozatomat az SZJA bevallásomtól függetlenül is?

Igen! Ha már beadta az SZJA bevallását vagy más okból szeretné külön intézni, beküldheti önálló nyilatkozatként is.

Nagyon kicsi összeg az adóm 1%-a. Akkor is van értelme beküldeni?

Igen, minden kicsi számít és mi a legkisebb összeget is jótékony célra fordítjuk!

Mennyi az adó 1 százaláka?

Kevesen tudják, hogy az adó 1 százalék felajánlása esetén még 0 Forint összegről is érdemes rendelkezni, mert a felajánlást tevő magányszemélyek száma is meghatározó számunkra! 
Hogy pontosan mennyi az Ön adó 1 százaléka, azt az e-SZJA bevalláskor könnyen kiszámolhatja. Azonban ne feledkezzen meg róla, hogy bármilyen kis összeg vagy akár 0 Ft az Ön felajánlása a rendelkezése akkor is hasznos számunkra! 

Adó 1+1 százalék lista 2021 - hol találom?

Az adó 1+1 szálak lista 2021-ben is a NAV weboldaláról tölthető le PDF vagy Excel formátumban. Ezen a listán vagyis a 2021-es regisztrált civil kedvezményezettek listáján természetesen a Bethesda Kórház Alapítvány is szerepel.

Bethesda Gyermekkórház