Bethesda Gyermekkórház nevében tisztelettel meghívjuk Önt a Nemzetközi nőnap centenáriuma alkalmából rendezett „Közös küldetésünk az egészség” sajtóeseményünkre.

Nemzetközi nőnapot épp 100 évvel ezelőtt ünnepelték először Magyarországon. ez különös alkalmat ad arra, hogy méltó elismerésünket fejezzük ki a nők felé a tágabb értelemben vett egészség megőrzésében nélkülözhetetlen odaadásukért. A Bethesda Gyermekkórháznak kedves kötelessége is ez, hiszen mind a kis betegekkel érkező szülők, mind a gyógyító munkát végzők zöme hölgy.

A Bethesda Gyermekkórházban található az országos gyermekégéscentrum, ahol a súlyosan sérült gyerekek kezelése sokszor hetekig, hónapokig is eltarthat. eközben az ország legkülönbözőbb területéről érkező anyukák sokszor a folyosókon élnek, vagy a gyermekágyak alatt alszanak.

Éppen ezért a kórház a nőnap centenáriumának évében az országos égésközpont anyaotthona kialakítására fókuszálja a támogatási és karitatív forrásait.

A kezdeményezés első sikere azt a több millió forintos adomány, amit a kórház eddigi legnagyobb vállalati támogatója az SCA „Care of life” programja keretében gyűjtöttek össze a magyar édesanyák segítségével.

A sajtóesemény résztvevői:

Kováts Adél – Kossuth-díjas színművész, a Bethesda Anyaotthon jótékonysági nagykövete

Jaksa Petra – ezüstérmes önkéntes tűzoltó, egyetemi hallgató, katasztrófavédelmi szak

Dr. Papcsák Ferenc – Zugló Önkormányzatának polgármestere, országgyűlési képviselő

Dr. Velkey György – Magyar Kórházszövetség elnöke, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója

Sándor Judit – az SCA „care of Life” programjának képviselője.

Időpont: 2014. március 6. (csütörtök), 10:00 óraHelyszín: Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza – ÉtteremCím: 1146 Budapest, Bethesda utca 3.

Reméljük, meghívásunk felkeltette érdeklődését! A személyes találkozás reményében, üdvözlettel:

Nagy Ákos

Kérjük, részvételi szándékát feltétlenül jelezze Nagy Ákosnál a 350-69-51, vagy  a 06/20-933-1801 telefonszámon, illetve e-mailben a nagy.akos@vmkomm.hu címen!