Küldetésünk

Alapítványunk fő célja a Bethesda Gyermekkórházban történő felújítások, fejlesztések, beruházások támogatása.  A kórházban folyó gyógyító munkát főként anyagi források felkutatásával, akciók szervezésével segítjük.

Kiemelt célunk a Bethesdában működő Égéssérült Gyermekeket Gyógyító Országos Központ fejlesztésének támogatása.

 

2022

Beszereztünk egy kémiai laborautomatát 27 millió forint értékben a laborunk részére. A laborépület energetikai felújítása 14,6 millió forintos beruházás volt. A Hermina úti rendelők bérletére és fenntartására közel 11 millió forint értékben költött az alapítvány. Itt működik többek között a Kamasz Szakasz, a NIV ambulancia és az oltópontunk is, továbbá művészetterápiás foglalkoztató és szoptatási ambulancia is ebben az épületben található. Egy új videogasztroszkóp készüléket (9 mFt értékben) szereztünk be a belgyógyászati osztályra, a régi eszköz javítási költségét is az alapítvány finanszírozta (2,4 mFt) Előfizettünk 4 millió forint értékben  az UptoDate orvos-informatikai programra. Az ambulanciákon megújítottuk a betegirányító rendszert, a beruházás összesen 4 millió forintba került. Alapítványunk 3,5 millió forinttal támogatta ebben az évben is a minilovas segítőprogramot.

2021

Beszereztünk egy akusztikus légútmentesítőt a gyógytornászok számára 4,2 millió forint értékben, egy neurofeedback készüléket, melynek ára 3 millió Ft volt, egy Inbody készüléket 4,5 millió forint értékben izombeteg, cukorbeteg gyermekek ellátásához és különleges gyógyszerszekrényeket 500-600 ezer forint értékben. Ebben az évben is Alapítványunk finanszírozta a rehabilitációs és neurológiai osztályon zajló minilovas terápiát.

2020
2020-ban beruházásunk egy részét a COVID járvány határozta meg. Alapítványunk nagy részt vállalt a védőeszközök beszerzésében, maszkok varratásában munkatársak részére, műtőben használatos beteg-kilégzett levegő elszívó-fertőtlenítő készüléket vásároltunk, hogy minél biztonságosabb legyen a betegellátás. De 2020 a fejlődés éve is volt, az országban egyedülálló Fájdalomambulanciánk több mint 10 millió forint értékben kapott speciális fájdalomérzetmérő készüléket, és egyéb eszközöket, ezzel segítve a krónikus fájdalommal élőket.
A kórház gondozásában lévő otthonlélegeztetett gyermekeknek laptopokat vásároltunk, hogy biztonságos legyen az adatátvitel online módon is a kórház és a lélegeztetőgép között.
Kardiológia ambulanciánkat új EKG Holter készülékkel szereltük fel, csecsemő osztályunk új betegfigyelő monitort kapott. A járvány ellenére is folytatódott minilovas terápiánk heti 2 alkalommal, amelynek költségeit Alapítványunk finanszírozta. Költségvetésünkből új pszichológiai szobákat alakítottunk ki az ADHD épületben 5 millió Ft értékben. Alapítványunk támogatta a COVID első hullámában a kórházi COVID suli kialakítását munkatársaink gyermekei számára, lehetővé téve a szülőknek a munkát. Alapítványi segítséggel mesekönyvet jelentettünk meg, szülőknek szóló újságot, kiadványokat adtunk ki, támogattuk epilepsziával küzdő gyermekek táborozását és a kórház olyan plusz programjait, amellyel családbarátabbá, gyerekközpontúbbá tehetjük a gyermekgyógyítást. 
Miniló terápia Bethesda Gyermekkórház
2019

EKG készüléket szereztünk be a Neurológiára. Lélegeztető-Altatógép beszerzése és sikeresen zárult az Intenzív Osztály számára, valamint Nagyfrekvenciás vágókés a II. Belgyógyászati Osztály számára is beszerzésre került. (gasztroszkópos polip eltávolításhoz) Eszközbeszerzéseink sorát bővítette még: Uroflowméter a Nefrológiai Ambulanciára, Mobil EEG felvevő a Neurológiára.
Szolgálati autónkat és mikrobuszunkat is cseréltük. Informatikai fejlesztések valósítottunk meg. Klimatizáltuk az igali üdülőt. Kisebb, de máshonnan nem finanszírozható eszközbeszerzéseket is sikeresen bonyolítottunk.

2017

2017-ben kiemelt tervünk volt a dán Rockwool által adományozott szigetelőanyaggal megújítani az ADHD Bethesda utca páros oldalán található épületét. Valamint sikerrel ért véget a még 2016-ban beindult gyűjtés egy új dermatome-ra. Egy ilyen készülék összesen 4 millió forintba kerül és az égéssérült kisgyermekek műtétje során használják. 

Adományból szigeteltünk
 2016

Gyermekkórházunkban található az Országos Égéscentrum. Kiemelt figyelmet kap a fejlesztése. Ez 2016-ban sem volt másképp. Szeretnénk a lehető legjobb feltételeket nyújtani az ország minden tájáról hozzánk érkező és nálunk gyógyuló gyermekeknek.

Mind az égéssérült, mind más nálunk kezelt gyermekek, akik hosszabb ideig gyógyulnak a kórházban, igénylik szüleik folytonos jelenlétét. Tavaly befejeztük az Anyák Házának megépítését. A november óta működő intézmény fenntartásához továbbra is kérjük támogatóink segítségét. 2016-os évi terveink között szerepelt, hogy az Anyák Házának otthont adó épület (a ún. Filadelfia Ház) harmadik szintjét újítjuk fel. Ez meg is valósult és az átadás az idei év elején meg is történt.

2015

Átadtuk az Anyák Házát. A kizárólag adományokból és SZJA 1%-okból finanszírozott beruházást 2013. tavaszán kezdtük el. A hosszas és olykor kisebb-nagyobb nehézségekbe ütköző építkezést év végén nagyszabású avatóünnepséggel adtuk át.

2014

A kórház gépparkjának megújítása, karbantartása és új eszközök beszerzése.

2013

2013-ban neki tudtunk kezdeni az ún. Anyák Házának épületének rekonstrukciós munkálataiba. Az Országos Égésközpontunk több mint egy évtizede jött létre. Az akkor a legmodernebbnek számító műszerek és berendezések (amik ugyan még mindig korszerűek) kezdenek hasznos élettartamuk vége felé közelíteni. Ezért az égésosztály számára különféle eszközöket és műszereket is beszereztünk.

2012

2012-ben sikerült megvalósítani a Csecsemő Osztály teljes felújítását, amelyet már nagyon régen terveztünk. Ezzel a felújítással vált teljessé az ellátó osztályok rekonstrukciós folyamtata, amely 20 évvel ezelőtt, a kórház ismét egyházi fenntartásba kerülését követően kezdődött el, azaz folyamatosan újítottuk fel az intézmény osztályait. Nagy örömünkre szolgálna, ha a következő évek valamelyikében sikerülne a kórház épületét kívülről is renoválnunk!

 2011

A 2010-11. év nagy beruházásaként egy új közforgalmú gyógyszertár kialakítását végeztük el és a Norvég Alapból nyert pályázat megvalósítása történt meg, amely energetikai beruházás során megújult a betegellátó osztályok integrált hűtés-fűtés rendszere. Napkollektorok kerültek a főépület tetejére, mely eszközök a melegvíz termeléshez adnak kiegészítő energiát, napkohó került a laboratórium tetejére, mely biztosítja az egész épület meleg víz szükségletét.

Köszönjük támogatóink eddigi nagyvonalú segítségét és bízunk abban, hogy idén is, felajánlóink segítségével hathatós segítséget tudunk majd nyújtani a Bethesda Gyermekkórház munkájához, kellemesebb légkört tudunk teremteni a gyógyításhoz!

Kuratórium

Dr. Velkey György, elnök
Dr. Nagy László Gyula, kurátor, képviselő
Prof. Dr. Réthelyi Miklós, kurátor
Dr. Dizseriné Dr Nagy Enikő, kurátor
Simon András, kurátor
Dr. Szarka Miklós, kurátor

Átláthatóság

Etikai kódex

Hivatalos dokumentumok

A legfrissebb Törvényszéki kivonat (bírósági):    

2022. május

Egyszerűsített éves beszámoló:

2021   2020    2019      2018     2017     2016     2015     2014    2013     2012

Egyszerűsített éves beszámoló kiegészítő melléklete:

2021

Közhasznúsági jelentés:       

2021   2019     2018     2017     2016     2015     2014     2013

A legfrissebb KSH-jelentés: 

2021   2020   2019     2018     2017     2016

 

Beszámolók

19KOZ, 18KOZ, 17KOZ nyomtatványok Adóhatóságnak beküldendő nyomtatványok az 1% felajánlások felhasználásáról.

A Bethesda Kórház Alapítvány SzJA 1%-gyűjtő kampányainak eredménye évről-évre innen letölthető.

Az Alapítvány gazdálkodását a szervezet felügyelőbizottsága ellenőrzi.
Tagjai: Balog Zoltán, Dr. Zalatnay István, Dr. Szabó Miklós

Az adományozók a szervezet hivatalos irataiba betekinthetnek előzetes időpont egyeztetés után.

Időpont egyeztetés a +36 1 422 2707-es telefonszámon, hétköznapokon 09:00 és 17:00 óra között.

Ügyfél- és panaszkezelési szabályzat

Amennyiben szabálytalanságot észlelünk, azonnal lépéseket teszünk azok megszüntetésére, kijavítására.

A panaszkezelési szabályzat innen letölthető.

Éves panaszkezelési beszámolóink:

2021  2020   2019