Az elmúlt héten több segítőkész támogató is átadta adományait a Bethesda Gyermekkórháznak. Először a Rotary Club budapesti szervezetét fogadtuk, majd szombaton egy amerikai egyetemi zenekar tagjai nyújtottak segítséget az intenzív osztályunknak.

Orvosi kézi műszerek az Országos Gyermek Égési Centrumnak

Rotary Club Budapest és annak alapítványa 1.250.000 forint értékű, orvosi kézi műszert adományozott a Bethesda Gyermekkórház Országos Gyermek Égési Centrumának. Az eszközöket ünnepélyes keretek között a Centrum vezetője, dr. Bene Ruzsena főorvos asszony, dr. Velkey György főigazgató és Soós Tiborné főnővér vették át. A Club korábbi és jelenlegi elnöke, Ernst Zoltán és Losonczy Gábor örömüket fejezték ki, hogy ilyen jelentős értékű adománnyal tudták segíteni az országos centrum működését, ahol évente több száz égési sérült gyermeket gyógyítanak.

Beteg melegítő-hűtő készülék a Bethesda Intenzív Osztályának

Az amerikai Brigham Young University, Chamber Orchestra karmestere Kory Katseanes és néhány fiatal muzsikus látogatott el a Bethesda Gyermekkórház Intenzív Osztályára, ahol jelen voltak annak a beteg melegítő-hűtő készüléknek az átadásán, melyet a zenekar egyik szponzora segítségével adományoztak intézményünknek. A Zenekar jótékonysági koncertet adott a Zeneakadémia nagytermében, amely előadásra hivatalosak voltak azon egészségügyi intézmények vezetői, munkatársai is, akik hasonló támogatásban részesültek. A zenekar szponzora 10 magyarországi kórház számára adományozott hasonló, az intenzív terápiában használható, fél millió forint értékű készüléket. Köszönjük amerikai barátaink felajánlását, köszönjük a magyarországi Mormon Egyház vezetőinek közreműködő segítségét!