Egymillió forint értékben juttatott pénzadományt, továbbá fejlesztő és egyéb játékokat a Magyar Református Szeretetszolgálatnak hazánk legnépszerűbb gyerekjáték webáruháza, a JátékNet.hu. Az átadást a Bethesda Gyermekkórházban tartották.

A Magyar Református Szeretetszolgálat nap mint nap több száz rászoruló gyermekről gondoskodik. Az egyház szolgálatain keresztül, például a nevelőszülői hálózatban több mint 700 gyermeket látnak el, emellett a miskolci kismamaházban összesen 30 édesanyán és gyermeken segítenek. Közel 1200 fogyatékkal élő mindennapjait könnyítik meg a szeretetszolgálat munkatársai, legyen szó bentlakásos intézményről, támogató szolgálatról vagy napköziről – ezek keretében körülbelül 80 gyermeket is felkaroltak. Emellett számos egyéb programmal, például táboroztatással, ösztöndíjjal, Nyilas Misi-Pakkokkal és iskolakezdési támogatással is igyekeznek javítani a nélkülöző vagy bántalmazott gyermekek helyzetét.

Az ő részükre ajánlott fel a JátékNet.hu, Magyarország legnépszerűbb gyerekjáték webáruháza 500 000 forint összegű pénzadományt, valamint hasonló értékű gyerekjátékot a Magyar Református Szeretetszolgálatnak. A játékokat úgy válogatták össze, hogy ne csak szórakoztatóak, de a fogyatékkal élő gyermekek fejlesztésére is alkalmasak legyenek.

„Öröm, ha az embernek olyan munkája van, mellyel mosolyt varázsol a gyermekek arcára. Évente több mint 150 000 megrendelést teljesítünk, vagyis több százezer gyerek kap így ajándékot. Szeretnénk azonban minél több olyan gyermekek arcán is mosolyt látni, akiknek felajánlások nélkül ez sajnos nem adatna meg” – indokolta a felajánlást Bognár Ákos, a JátékNet.hu ügyvezető igazgatója.

Az adomány átadására az évente mintegy 10 000 fekvő- és 120 000 ambuláns beteget ellátó Bethesda Gyermekkórházban került sor, ahol a neurológiai és rehabilitációs osztályon lévő kis páciensek 200 ezer forint értékben kaptak új játékokat.

„A neurológiai osztályon többnyire epilepsziás gyermekeket látunk el, míg a rehabilitáción elsősorban koponya- vagy agykárosodásból eredő mozgásszervi problémák, kóma, esetleg súlyos égési sérülés miatt jellemzően több hónapot is eltöltenek a kicsik – magyarázta Dr. Fogarasi András tudományos igazgató. – A gyógyulásukban nagyon fontos, hogy a körülményekhez képest minél jobban érezzék magukat, ezért is vagyunk nagyon hálásak ezért a sok-sok játékért.

Az egyik anyuka a gyermekével egy babát vehetett át: „A kislányomnak egy megfázás átterjedt az agyára, emiatt a mozgásban visszafejlődött. Nagyon fontos, hogy van itt egy játszószoba, mert rossz lenne, ha a gyerekek egész nap csak a kórteremben feküdnének. Ezért nagyon örülünk az új játékoknak.”