Idei fő célunk az előző évhez hasonlóan az Anyaszállás felépítése. Még idén szeretnénk használatba venni, ehhez pedig bele kell húznunk. Erre kérjük Önt is. Támogasson minket egy százalékával, hogy könnyebben megvalósulhassanak terveink.

A tavalyi év 1%-os bevétele 50 millió forint volt. A fő cél az Anyaszállás, de az egész 1%-os bevételt nem lehet csak erre az ügyre fordítani. Vannak alapvető szükségletek egy kórházban, amelyek szintén támogatást igényelnek.

A mi gyermekkórházunkban számos eszköz, felszerelés folyamatos karbantartást vagy cserét igényel.

bbraunpumpa

Az 1%-os bevételből a mai napon 4db infúziós pumpát szereztünk be a Csecsemő- , valamint a II-es Belgyógyászati osztályok számára. Egy ilyen eszköz értéke 350 ezer forint.

Mire is jó egy ilyen gép? A gyógyszeradagoló (ezen belül az infúzió-) pumpák különböző oldatok precíz adagolását biztosítják. Egyes hatóanyagok beadása olyan feltételeket támaszt, mely emberi munkaerővel nem biztosítható. Az infúziópumpák segítségével hosszú időn át tartó folyadék vagy hatóanyag adagolás, és mikrogramm szintű beadási precizitás biztosítható. Ezeket az orvos – ápoló kézi erővel nem tudja megoldani.

Így ölt testet a sok jó szándékú ember 1%-ról szóló rendelkezése. Holnaptól ezek a gépek már dolgozni fognak. Sokan nem is tudatosítják, pedig így van: az egy százalék rendelkezésükkel ők is gyógyítókká váltak.

Köszönjük nekik és idén is hasonló jó cselekedetekre buzdítunk mindenkit.