20. éve szaporodnak az évgyűrűk a történelmi Bethesda kivágott törzsén fakadó új hajtáson. Fiatal még, de a hosszú évek alatt azért szépen kialakultak hagyományaink. Az advent ideje ezeknek megfelelően nemcsak megnövekedett betegforgalmat, de számos eseményt, programot szokott hozni, amelyekkel a munka közben lélekben készülhetünk mégis az ünnepre.  Az épület is ünneplőbe öltözött, a műszak karácsonyi égősorral díszítette a bejáratot és a kert fenyőit, a karácsony előtti héten pedig felállították az egyetlen nagy közösségi terünkben az ebédlő-bibliateremben a fenyőfát, melyet Gyűszű Kati és Németh Zsófi díszített fel a tőlük megszokott jó ízléssel. Különleges alkalmat jelentett egy könyvbemutató és egy ünnepi adomány sajtótájékoztatója, valamint a jótékonykodó, adományozó magánszemélyek és intézmények egész sora a hoki csapat mackó ajándékától a karácsony előtti napon érkező kerékpáros futárok élelmiszer és édesség adományáig.

Adventünk eseményei idén a sajtóban is érdeklődést keltettek: bemutatta őket a Nők Lapja internetes oldala, cikket közölt a Reformátusok Lapja és december 24-i mellékletében egész oldallal a Magyar Nemzet.

A gyermekeknek, családoknak szóló hagyományos programunk, az advent első vasárnapja előtti szombat adventi koszorú és ajándékkészítő délutánja, valamint a Mikulás ünnepség megint népszerűnek bizonyult.