Bencze János elmondta, hogy Magyarország területének nyolcvan százalékáról a Bethesda Gyermekkórházba kerülnek azok a gyerekek, akik súlyos égési sérülést szenvedtek.

“Az észak-keleti országrész kivételével minden gyermek ide kerül, aki legalább 30 százalékos, vagy a feletti égési sérülést szenvedett” – tudatta a főtitkár.

Bencze János rámutatott: a gyermekek ellátása során nagyon fontos kérdés, hogy a családtagok, leginkább az édesanyák a gyermekük mellett tudjanak lenni. Ugyanakkor számos alkalommal szembesültek azzal, hogy a szülők – különösen a vidékről távolról érkezők – esetében ez komoly problémát jelent.

“A kórházban az osztályon nem tudjuk az édesanyákat elhelyezni. Ezért gondoltunk arra, hogy a kórház udvarán található épületrészt anyaotthonná alakítjuk” – jelezte a főtitkár.

“Ha ennek a felújítását el tudnánk végezni, ott a kórházunkba kerülő, tartósan ellátásra szoruló gyermekek anyukáit el tudnánk helyezni. Az édesanyák így kipihenhetnék magukat és az egész napot gyermekük mellett tölthetnék, ami segítség a gyermeknek is és segítség nekünk is” – hangsúlyozta Bencze János.

Elmondta, hogy összesen tíz férőhelyet szeretnének kialakítani az épületben, amelyet teljesen fel kell újítani, mert olyan állapotban van, hogy gyakorlatilag csak a falak maradhatnak meg.

Az alapítvány főtitkára jelezte: a személyi jövedelemadó egy százalékos felajánlásából érkező támogatásokat az anyaotthon létrehozására kívánják fordítani.

Itt meg is hallgathatja: