Mindig örömmel és meghatottan olvassuk kórházunk honlapján a “Szülők írták” rovatban a Bethesda gyógyító közösségének írt elismerő szavakat és köszönetet. Most egy kicsit más alcímet kell adnunk ennek a rovatnak. A legtalálóbb talán az lehetne, hogy: “Szülőknek írták”. Igen, most mi szeretnénk hálás köszönetünket kifejezni azoknak a Kedves Szülőknek, akik  gyermekük intenzív osztályunkon végzett kezelésének és ápolásának elismeréseként megajándékoztak bennünket két értékes gyógyszerporlasztó készülékkel.

Miért nem volt mindennapi esemény ez osztályunk életében? Több okból kifolyólag is. Közülük az egyik annak visszajelzése a Szülőktől, hogy nagyra értékelték gyermekük iránti odaadásunkat, elkötelezettségünket, és szakmai alázatunkat – ahogy ezt Ők fogalmazták meg nekünk…és ezt nem is tehették volna jobb alkalommal, mint éppen a Semmelweis-nap “elődélutánján”, akkor, amikor mindannyian kicsit túlérzékenyek vagyunk, amikor különösen felerősödik bennünk az erkölcsi elismerés és megbecsülés utáni vágy, amiből a küzdelmes mindennapokra erőt meríthetünk.

Az sem volt mindennapi esemény és ajándék, hogy elhozták gyönyörű, és újra teljesen egészséges kislányukat, feledtetve azokat a kritikus napokat, amikor együtt aggódtunk az életéért. Szebb ajándékot nem kaphattunk volna Tőlük!

S mindezek megkoronázásaként hiánypótló orvosi eszközöket is hoztak, hogy segítsék gyógyító-ápoló munkánkat, hogy hozzájáruljanak számukra ismeretlen, súlyos állapotba sodródó gyermekek gyógyulásához.

Az “ünnepség” szerény volt, de őszinte, szívből jövő, szeretetteljes. Bár osztályunk valamennyi dolgozóját illettek e kedves szavak, csak néhányan tudtuk képviselni a csapatot. Azt viszont szó szerint szívvel-szívekkel tettük, hiszen egy nagy saját készítésű tortánkkal vártuk a nagy találkozást, amin pontosan annyi csokiszív mosolygott hálánk kifejezéseként, amennyi az osztálylétszám.

Soli Deo Gloria: egyedül Istené a dicsőség!

A Gyermekintenzív Terápiás Osztály dolgozói