Mackólicit a Bethesda Gyermekkórház részére

Vajon miért költözött át se szó, se beszéd harminc mackó a veresegyházi medveotthonból egy helyi étterembe? És vajon mi köze mindehhez a Bethesda Gyermekkórháznak? Utánajártunk ennek a rejtélyes esetnek!

Németh Anna és férje, Németh Gábor épp akkor vette át a veresegyházi Marika Konyhája Éttermet, amikor a koronavírus szinte teljesen megbénította az életünket. A korlátozások miatt hozzájuk sem ülhettek be vendégek, és az üres étterem látványa bizony igencsak elszomorította a hozzájuk betérőket és az ott dolgozókat is.

Jöttek, láttak, beköltöztek – a mackók

Anna és Gábor azonban gondolt egyet, és úgy döntöttek, hogy megtöltik élettel a helyet: tündéri plüssmacikat ültettek a vendégek székeire. Mivel Veresegyház messze földön híres a medveparkjáról, így jött az ötlet, hogy 30 mackó fog érkezni az otthonból, hogy jobb kedvre derítsen mindenkit. Természetesen a mackók is ugyanolyan kiszolgálásban részesültek, mint a vendégek, így nekik is dukált a teríték és a finomabbnál finomabb fogások.

És ahogy lassanként felbukkantak az étterem Facebook fényképein a kedves plüssmacik, napról napra nőtt a rajongótáboruk is. Sokan mentek el a vendéglátóhelyre csak azért, hogy élőben is megnézhessék őket, vagy hogy közös képet készíthessenek a népes kompánia valamelyik tagjával. Nem csoda, hogy a lezárások végére valóságos mackómúzeummá vált a hely, miközben egyre gyakrabban tették fel a vendégek a kérdést a házaspárnak: Mi lesz a mackókkal, ha kinyitnak?

 

 

Mackólicit a Bethesda Gyermekkórház javára

Anna és Gábor is sokat törte a fejét, hogy mi legyen a mackók sorsa, de nem akartak elhamarkodott döntést hozni, hiszen ez alatt a 4 hónap alatt mindannyiuk szívéhez hozzánőttek ezek a kedves állatok. Nem volt kérdés, hogy a lezárások után valamilyen jótékony célra szeretnék kedvenceiket felajánlani, hogy másoknak is ugyanolyan örömet szerezzenek, mint nekik. Ugyanakkor az is fontos szempont volt számukra, hogy olyan helyre kerüljön az adomány, ahol valóban szükség van rá és jó szívvel fogadják azt.

Így esett a választás a Bethesda Gyermekkórházra, hiszen kisgyermekes szülőként maguk is tudják, és átérzik, hogy mennyire fontos egy beteg gyermek számára, hogy minden szükséges támogatást és segítséget megkaphasson.

A házaspár ezért egy jótékonysági aukciót szervezett: licitálni lehetett a mackókra, akik Facebook fényképük mellé nevet, valamint egy kedves kis történetet is kaptak.
Mindkettőjüket meglepte a nagy érdeklődés, ami a mackókat övezte: volt, aki Németországból licitált, és akadtak, akik az aukción kívül is szerettek volna adományt eljuttatni a Bethesdának. Nagy öröm volt számukra, hogy sok-sok veresegyházi kisgyermekes család kapott új családtagot a plüssmacik személyében. Sőt, egyik törzsvendégük megvásárolt mackóját, Sanyit is felajánlotta a gyógyuló gyermekek örömére.

Sanyi pedig nem érkezett üres manccsal a kórházba: 300 000 Ft adományt hozott magával, amit az aukció szervezőivel együtt adott át a kórház alapítványa számára.
Ezt a különleges adományt a további sikeres működésre, valamint eszközfejlesztésre szeretnénk fordítani. Köszönjük szépen!

Amennyiben ön is támogatni szeretné Alapítványunkat, kattinson erre a linkre!