Minden év végén, december hónapban nagy a jövés menés. A karácsonyt megelőző hetekben mindenfelől érkeznek látogatók, jóakarók, adományozók. A benn gyógyuló beteg gyermekek is érzik, hogy ekkor különleges figyelem veszi őket körbe.

Vannak napok mikor a kórtermekben, várókban egymásnak adják a kilincset a legkülönfélébb látogatók. December elején a mikulások köszönnek be, aztán jönnek a még sokan az egyes vállalatok dolgozói, munkatársai és a magánszemélyek is. Ki-ki a hasznosabbnál-hasznosabb adományokkal. Vannak akik ruhaneműt, pizsamát, vannak akik több doboz édességet, vannak akik színes ceruzákat, tollakat, kifestőket hoznak – és persze a játékok sem maradnak el. Nagy az öröm ilyenkor a kórtermekben és a kórház folyosóin. A kisgyerekek izgatottan válogatnak a csomagok között – talán ez az öröm is kicsit feledtetni tudja velük a kórházban töltött nehéz napokat.

Ám sokan vannak olyanok is, akik távolból, anonim módon, ismeretlen jótevőként segítik a gyermekek gyógyulását. Méghozzá olyan adományokkal, melyekből műszerek, eszközök lesznek beszerezve egy biztosabb és gyorsabb gyógyulás érdekében.

December folyamán beindítottunk egy online adománygyűjtő felületet, ahol az egyes osztályok szólították meg az adományozókat. Csaknem 800 ezer Ft gyűlt össze kizárólag az online bankkártyás fizetések útján. A lenti kimutatás  a naponta adományozott összegeket ábrázolja.

Készültek képek és egy videó is, mellyel szeretnénk megköszönni – még ha eddig nem is sikerült – a nagylelkű segítségnyújtást minden támogatónknak. Függetlenül attól, hogy személyesen jöttek el a kórházba vagy elküldték adományukat.

Hálával gondolunk mindenkire, aki a karácsonyt megelőző sürgés-forgásban a jótékony cselekedetekkel is gondolt az ünnep lelkiségére.