Segítségnyújtás az Ukrajnából érkező menekültek részére

Napok óta azon dolgozunk, hogy kórházunkban is kialakítsuk a hatékony segítségnyújtás lehetőségeit a kárpátaljai magyarok, ukrán menekültek s mindazok felé, akiket közvetlenül sújt a jelenlegi válság. Évek óta szoros kapcsolatban vagyunk számos kárpátaljai egészségügyi intézménnyel, rengeteg személyes kapcsolat révén a bőrünkön érezzük a szenvedésüket, hiányukat.

Sajnos a gyógyszereik lényegében elfogytak, így a Bethesda Kórház Alapítvány 1 millió forintot különített el a menekültek és a kint ragadtak egészségügyi ellátására, gyógyszereire, melynek útját és célba érkezését mi biztosítjuk. Önkéntes orvosaink és ápolóink pedig a Nyugati Pályaudvaron, valamint Záhonyban segítenek a menekültek fogadásában, egészségügyi nehézségeik ellátásában.
Ezenkívül a Református Szeretetszolgálat révén konkrét családokat, szükségleteket tudunk támogatni pénzadományokkal, illetve szükség esetén gyógyszerrel.

Ha szeretnéd, hogy rajtunk keresztül jusson el adományod azokhoz, akikkel mi magunk is személyes kapcsolatban vagyunk, illetve támogatnád munkánkat, segíts most!

Elkülönített számlaszámunkon várjuk az utalásokat: MKB 10300002-20350699-70523285 (kérjük a közleménybe beleírni: „menekültek támogatása”).

Ha bankkártyával segítenél, ide kattintva tudod megtenni! (Itt is kérjük feltüntetni a közleménybe: „menekültek támogatása”)