Az Adóhatóság néhány napja nyilvánosságra hozta a civil szervezetek idei 1% eredményeit.

A Bethesda Kórház Alapítvány 62,3 millió forintos eredményt ért el, ami kb. 6 millió Ft-tal haladja meg az előző évi gyűjtés eredményét. Erről az összegről összesen 10,3 millió fő rendelkezett Alapítványunk javára.

Egyébként 165 millió Ft-tal, idén újra a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány részesülhet a legtöbb felajánlásból
Közel 16,5 milliárd forintot ajánlottak fel az adózók az egyházak, civil szervezetek és a kiemelt költségvetési előirányzat javára. Ez több mint 2 milliárddal haladta meg a tavalyi teljes 1%-ot.
A civil szféra is több mint fél milliárddal nagyobb támogatásban részesült idén, annak ellenére, hogy legalább 100 ezerrel kevesebb adózó ajánlotta fel civil szervezetek számára az adója 1%-át, de a befolyt adók összege magasabb volt a korábbiakhoz képest. Mindemellett az érvényes nyilatkozatok száma idén 3 185 000, 100 000-el több a tavalyi eredményekhez képest.
Majdnem 600-zal több civil kapott idén 1%-ot, és az átlag felajánlás, valamint az egy szervezetre eső támogatás mértéke is nőtt.
Összegezve az eredményeket, kirajzolódik, hogy idén kevesebb adózótól több civil szervezet részesült magasabb összegű 1%-os támogatásból.

Forrás: NIOK

A Bethesda Kórház Alapítvány SzJA 1%-os gyűjtéseinek eredménye évről-évre innen letölthető.