Két ikonikus magyar ultraterepfutó, Sperka Tamás és Oszacki Géza örökbe fogadta a Bethesda Gyermekkórház leendő gyógyító játszóterének meseösvényét!

Kórházunk régóta dédelgetett terve, hogy Ilka utcai részlegünkön – ahol hónapokig fekszenek rehabilitáción lévő, neurológiai és pszihoszomatikus betegséggel küzdő gyermekek – gyógyító kert létesüljön. Nekik álmodtunk meg Kő Boldizsár mesejátszótér-tervezővel egy csodálatos meseösvényt, ahol kerekesszékesek és járni tudók együtt tudnak játszani, a kórházi környezetből kiszakadni és ingergazdag környezetben együtt lenni. Mert a mesevilágra, az ingerekre, a varázslatra azoknak van a legnagyobb szükségük, akik sok időt töltenek bent a kórházban.

Célunk, hogy egyéni támogatóknak, cégeknek köszönhetően összegyűjtsük a hiányzó kétmillió forintot és nyár végére elkészüljön az új meseösvény! Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott Sperka Tamás és Oszaczki Géza, két ikonikus ultraterepfutó, akik most együtt, közösen vállalkoznak emberfeletti teljesítményre. Július második hetében körbefutják Európa legkiterjedtebb gleccserhegyét, a Jungfrau-Eiger régiót. Az E250 Jungfrau-Aletsch Trail-en 250 kilométert futnak majd 20 000 m szintemelkedéssel magashegyi viszonyok között azzal a nem titkolt céllal, hogy azokon segítsenek, akiknek minden lépés emberfeletti küzdelem.

„Többször futottam már a Bethesda Gyermekkórház orvosaival különböző célokért, jártunk együtt Kárpátalján, legutóbb pedig Zalában a koraszülöttekért rendezett jótékonysági futáson futottunk együtt. A közös futásokon megható volt látni azt az elszántságot, ahogy a gyerekekre és egymásra figyelnek. Amikor a saját lányomat műtötték tavaly egy térdsérüléssel a Bethesdában, személyesen is megtapasztalhattuk azt az odafigyelést, ami az gyógyítást emberivé teszi.” (Spero)

S a futáson, adománygyűjtésen túl mit tud még adni a két futó a gyerekeknek? A több, mint két napig tartó alpesi ultrafutásról élőben szeretnének bejelentkezni és egy rövid mesével bátorítani azokat, akik épp a kórházban fekszenek.

Fogadjátok örökbe egy-egy kilométerüket – teremtsünk együtt olyan világot, ahol minden lépés számít!